Stjernehimmel

I det øjeblik, jeg træder ud ad bildøren i det natsorte hav, der omgiver vores hus på landet, kigger jeg op på himlen. Jeg glemmer i et splitsekund alt om desperation og frustrationer, om kort lunte og for få timer i døgnet, om en søn, der modarbejder mere end samarbejder, og om mit lod som alenemor i denne uge, hvor manden er på seminar i Paris. Jeg glemmer alt dette i et splitsekund, og kigger på de tusindvis af stjerner, der er spredt tilfældigt over den natsorte himmel, og forundres og frydes, som jeg altid gør, når jeg ser dette billede.

Lige inden jeg standser motoren og træder ud ad døren lytter jeg til en genudsendelse af Madsen på P4 – et af mine absolutte yndlingsprogrammer – og Madsen præsenterer en ny sang af Nikolaj og piloterne. Den hedder Pis og Papir. Den sang rammer mig lige i hjertet. Lige i alle mine følelser, på en dag hvor alle følelser har været i brug i deres ekstremer, lige fra frydefulde tinder til uløselige frustrationer, fra glæde i hele kroppen til afmagtens tårer lige bag øjenlågene. Jeg træder ud ad døren med en følelse af at være hørt, at være set, at være rummet, at være ikke alene. Og får øje på stjernerne, som om de er der kun for at minde mig om øjeblikkets forgængelighed, og dagens problemer som forbipasserende og ubetydelige. Jeg elsker min stjernehimmel herude på det natmørke land.

6 tanker om "Stjernehimmel"

  • Tak, Betteskov 🙂

   Det var heldigvis kun en enlig svale, jeg har heldigvis allerflest gode dage og kun få af de frustrerede. Jeg er jo godt i gang med min meritlæreruddannelse, og føler mig motiveret og inspireret som aldrig før – dog mangler døgnet timer en gang imellem…… *indsæt gab…* 😉

 1. Fedt, Line. Jeg vil glæde mig til at følge dig igen 🙂

  Er glad for at du for en stund lod dagens negative følelser forføre af stjernene 🙂

  • Tak – jeg har savnet at være en del af blogland 🙂
   Og stjernerne kan altid forføre mig et bedre sted hen.

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *