Lidt om skolebørn

Så er der lige et kvarter til jeg skal op og have matematik med 6.B. Og i mellemtiden kan jeg rable lidt ord af mig, tænkte jeg…

Som før nævnt, så er jeg ret så begejstret for mit nye job – og jeg har endda også overstået de 3 måneders prøvetid, så nu hænger de på mig 😉 Jeg underviser mest i biologi – som alle dage har været mit yndlingsfag, og som også førte mig ind på Landbohøjskolen i sin tid – og så en enkelt klasse i matematik, som også er et yndlingsfag. Eller rettere; det er det blevet efter jeg fandt ud af at jeg faktisk er god til matematik. Og det er en F O R N Ø J E L S E uden lige sådan at få lov til at nørde med sine egne yndlingsemner, og så skulle formidle det til børn.

Ja altså, børnene er nu ikke altid lige så begejstrede for biologi som jeg er, og de tier ikke altid stille. Børn er rigtig gode kritikere: de siger og viser helt uden filter, hvis de keder sig. Og det gør de tit. Så der kan være en mægtig larm i nogle klasser, hvis nogle af ballademagerne trækker fra, og skaber hurlumhej. Det er en situation, jeg lige skal lære at håndtere, og dér kan jeg mærke at lidt efteruddannelse indenfor didaktik, pædagogik og klasserumsledelse nok ikke er af vejen.

Men jeg kan mærke at jeg VIL det. Og i øvrigt er det den vildeste kommunikationsudfordring, for hvis ikke jeg fanger børnenes interesse, ja, så larmer de bare derudaf…

Desuden prøver jeg at finde nyere og relevant undervisningsmateriale, for de mellemste klasser kører sgu med de samme biologibøger, som JEG havde 😯 Og det er lidt tyndt. Så hvis nogen af jer har gode ideer til dokumentarfilm om dyr/planter/regnskoven/etc., kender en god bog på 5. klasses niveau eller har nogle gode biologispil på nettet, så sig frem 😀

Glædelig weekend, alle sammen.

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *