*indsæt træt mor*

Puha. Sidder igen en halvsen aften, og er helt kvæstet – selv om jeg egentlig stadig har en alenlang to-do-liste, indeholdende blandt andet jobansøgning og referat fra et møde i tirsdags. Men jeg orker ikke mere i dag – en dag, hvor jeg igen føler jeg har styrtet rundt uden at sidde ned i bare 10 minutter.

Det startede egentlig så skønt med solskin og havevejr, og JA – jeg var i haven for første gang i et helt år (eller noget) 😀 Men i samme øjeblik jeg træder ind ad døren igen, så er jeg mor, og dermed også den, der får stukket baby i armene, skal ordne vasketøj og babymos, imens SMS’en tikker ind med reminders om det udkast til indbydelse, jeg har lovet at lave. For en uge siden. Alt imens Manden pakker og gør klar til tre dages konference med arbejdet.

Nu er han så draget af sted, og jeg er græsenke til på onsdag. Følelsen af at være alene hjemme – igen – ramte hårdt denne gang. Normalt har jeg ikke noget imod at være et par dage alene hjemme, selvfølgelig savner jeg Manden, og synes det er bedst han er hjemme, men vi kan da godt hygge os alligevel, Chokofanten og jeg. Men lige i dag blev jeg bare ekstra ked af det, og helt træt – jeg føler jeg trænger til ferie! Eller måske bare en weekend. Eller bare en fridag. Eller en halv fridag. Hvor jeg ikke skal styrte rundt med baby på armen / siddende sulten og brokkende i stolen, mens jeg prøver ikke at brænde kartoffelmosen på, hvor jeg ikke skal ordne køkken og vasketøj, eller have vagten ved babyalarmen, og slippe alt ved første vrål. Hvor jeg ikke bare har fået udgangspas til et foreningsmøde i et par timer, hvor jeg som regel kommer hjem til en baby, der har skreget uafbrudt siden jeg gik. Og kommer hjem med arbejde, som skal på to-do-listen. Hvor jeg ikke konsekvent har dårlig samvittighed over at prioritere indkøb over hundeluftertur, og bare lukker hunden ud i haven. Hvor jeg ikke skal stresse gennem et bad, mens jeg dryppende går frem og tilbage mellem baby og brusekabine for lige at afværge at Chokofanten får fat i toiletbørsten (!), eller andre spændende sager.

Nej, jeg kunne godt bruge en friweekend, hvor jeg egentlig bare skal sidde i en lænestol og læse, mens jeg drikker latte og/eller rødvin. Kun afbrudt af en tur i wellness-center, hvor jeg kommer i kyndige hænder, der tager fat på alle babymyoserne i nakke og skuldre…

2 tanker om "*indsæt træt mor*"

  1. Det er så virkelig øv, når man lander dernede. Hjælper det at sige, at vi nok alle har været der? Og at humøret kommer igen…
    Men prøv at sætte ambitionerne lidt ned og lad være med at påtage dig så mange opgaver. Bed om hjælp hos andre, selv om det er svært. Jeg ved det! Min veninde måtte næsten slå døren ind for at aflaste, men da jeg først gav slip, var det rigtig dejligt med et par ‘fritimer’. Knus fra mig

  2. Uha, det kan jeg godt forstå, at du kunne tænke dig. Det lyder også som om, at det virkelig er noget du trænger til – du er jo udmattet!

    Kan dine forældre og Manden ikke være fælles om at tage sig af Chokofanten bare en enkelt dag. Eller bare en halv? Eller synes Chokofanten kun, at det er mor der dur?

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *