Mød mig i mørket

I vores lille provinsby holder vi Kyndelmissefest den sidste lørdag i januar – vi fejrer lyset i mørket, og at lyset nu vender tilbage. Det er første gang jeg har været med, for de to foregående år, vi har boet her, har jeg først opdaget arrangementet, da de skrev om det i lokalavisen bagefter.

Men det er bestemt ikke sidste gang! Sikke en stemning, og sikke en oplevelse!

Først og fremmest var al gadebelysning slukket, og erstattet af fakler og lanterner med levende lys. Vejret var stille og frostklart – bidende koldt, men perfekt til en lysfest. Byens handlende havde dekoreret vinduerne indenfor temaerne Kyndelmisse, vinter og lys, og der var masser af arrangementer i byen. Der var lyskastere, der lavede mønstre på himlen, lysbilleder på de historiske bygninger, levende lys i vinduer og på pladser, en isskulptør huggede isfigurer på Torvet, der var blinkende diodelygter i de gamle lindetræer, der var rundvisning på kirkegården ved den lokale historiker, der var klokkespil ved søen, der var lyden af mange vanter, der klappede… og ikke mindst var der bare en helt fantastisk stemning blandt alle de mange deltagende. Man skulle virkelig holde sig til, hvis man skulle følges med dem, man var kommet sammen med, for i mørket er alle vinterfrakker mørke 😉 Det betød da også, at jeg faldt i snak med mange af de andre deltagende, nogle gange fordi jeg troede jeg snakkede med en af mine følgesvende…

Meget opløftet og i god stemning drog jeg hjem sidst på aftenen, efter at have koblet mig fra de andre en efter en – ikke med vilje altså, men vi ville se noget forskelligt. Manden og Chokofanten havde hygget sig hjemme, men næste år bliver de gennet i flyverdrager og kommer med på tur, for det skal jeg prøve igen!

Noter til selv:

  • HUSK varmt tøj. Skitøj fx.
  • Planlæg i forvejen hvad du vil se, og gå efter det. Du falder helt sikkert over noget andet spændende på vejen 😉
  • HUSK kamera. Og kamerastativ, hvis et sådant haves til den tid.
  • Varm suppe er godt, når man kommer hjem.

2 tanker om "Mød mig i mørket"

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *