Det første skridt

Nu har jeg snakket begejstret om naturfitness flere gange – og er af Betteskov endda blevet udråbt til naturfitnessguru (uha, jeg føler titlen tynge…)! Jeg drømmer om at komme til at leve af at lege i naturen, og at give denne glæde ved leg i naturen videre til andre. Nu har jeg så taget det første skridt i den retning…

Jeg er medlem i den lokale løbeklub, og selv om jeg på grund af smerter og bækkenløsning ikke har været at finde på løbestierne i snart et lille års tid, så er jeg utålmodig for at komme i gang igen. Jeg har nydt rigtig godt af løbeklubben – først og fremmest skal man jo møde op på et givent sted og tidspunkt, man løber længere og hurtigere end man ville selv, og ikke mindst er der det sociale i at løbe flere sammen. Jeg kommer aldrig til at ligge forrest i sprintergruppen, ej heller kommer jeg i maratongruppen, men jeg nyder at løbe med andre et par gange om ugen, og føle velværet. Men jeg kunne godt tænke mig lidt mere variation end bare at løbe 5 km et par gange om ugen, og så kan man jo snildt kombinere løb med styrketræning – armbøjninger, mavebøjninger, trapperæs, kropshævninger etc. Alt, man har brug for, er en bænk, en træstamme, en sten eller hvad man lige kommer forbi på sin vej.

Nuvel – i går holdt vi inspirationsaften i klubben, og jeg dukkede op (iført baby – så der var en synlig undskyldning for mit lange fravær 😉 ) med det formål at foreslå et naturfitnesshold. Nu ved jeg jo godt at når man foreslår den slags, så kommer man også til at stå for det, og det var også formålet. For nu er jeg nemlig tvunget til at tilegne mig færdigheder i den slags, i stedet for bare at snakke om det 😉 Så nu skal jeg i gang med at finde et instruktørkursus, og noget mere viden om hvordan man gør, og hvad der kan indgå. Heldigvis har jeg et par kontakter i mit netværk, der kan give nogle fingerpeg.

Naturfitness kunne i mine øjne lige så godt hedde Leg med naturen. For det handler nemlig om at udfordre legebarnet i os, det legebarn, der gør at man da lige bliver nødt til at balancere hen ad de træstammer dér, eller klatre op i det træ. Jeg har selv deltaget på nogle løbe-fitnesshold et par gange, og elsker når der er en forhindringsbane på løberuten. Så glemmer jeg nemlig helt syren i benene og lungerne, kommer sådan til at grine af mine til tider klodsede anstrengelser, der går sport i at spæne op ad trappen bare lige en gang mere, og pludselig har man trænet i en time! Helt uden at opdage hvor mange kræfter man har brugt, og man har sørme også kampgrinet undervejs.

Så nu er jeg første skridt på vejen. Hvis du kender til nogen eller noget, der kan hjælpe mig til næste skridt, så sig frem 🙂

6 tanker om "Det første skridt"

 1. Jo jeg spammer, for jeg har åbenbart en kommentar liggende i din spambakke. Åbenbart kan den ikke lide links 😉

  Jeg skal lige se, hvor meget jeg tog med mig af materialet fra Rebild. Desværre nok ikke ret meget af det, total tåbeligt da øde ø’er ikke kan lide rehabilitering der foregår uden for, så de bruger det alligevel ikke

 2. Du spammer skam ikke, Weirdo 🙂 Jeg er glad for input (og lidt træt af at mit indlæg allerede er væk fra forsiden :-/ )

  Har tjekket Rebilds hjemmeside, og det ser vildt godt ud! Her på Midtsjælland har vi også den lækreste natur at lege i, så det er da i den grad et eksempel til efterfølgelse. Dem må jeg have fat i…

 3. Noget helt andet jeg tænkte på for et stykke tid siden i forbindelse med park run. Mangler I midler til at starte op for, så søg kommunen. Midlerne ligger tit i kultur og fritidsforvaltningerne ( de fleste sundheds afdelinger har fået skåret deres støttekroner væk) Nu er det sidst på året, så der er sikkert ikke mere tilbage i puljerne, men prøv og så evt igen i januar. Der er flere af park run byerne der har fået opstarts midler.

  Og nu skal jeg nok lade være med at spamme dig mere i aften 😉

 4. Kontakt evt Rebild Kommune. Deres naturtræning er rigtig godt, om det så er for kronikerholdet eller personalet har de ret godt styr på det.

  Ellers er det mest at se muligheder i de ting der er i skoven, men du har ret det er en fedt træning der burde udbredes noget mere 😉

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *